5 mic-dejunuri proteice simple care să îți dea energie în fiecare zi

mic-dejunuri

Știm cât este de complicat să te gândești la ce să mănânci în fiecare zi. Mai ales atunci când nu îți place să mănânci același lucru zilnic. Atunci când vrei să ai un stil de viață echilibrat și sănătos, trebuie să începi de la prima masă a zilei cu un preparat care să îți dea energie toată ziua.

Din experiența noastră, atunci când facem planuri alimentare pentru diverși clienți, am observat că foarte mulți sar peste mic-dejun. Această primă masă a zilei este importantă pentru ca pe parcusul zilei să nu ți se facă foame și poftă de diverse produse mai puțin nutritive. Așa că ne-am gândit să lăsăm aici câteva idei de mic-dejunuri pe care să le poți avea la îndemână.

Dacă vrei și tu să ai astfel de preparate în fiecare zi, alege unul dintre planurile alimentare personalizate Lifestyler și vei primi o educație alimentară și o serie de idei pentru a avea un stil de viață sănătos și echilibrat.

5 mic-dejunuri proteice simple

1. Terci de ovăz proteic cu banane

Terciul de ovăz este un preparat care poate să îți ofere multe beneficii dacă îl combini cu diferite alimente. Noi îl facem aproape zilnic, pentru că putem să combinăm diverse fructe și semințe în el. Cel mai simplu este să faci acest terci de ovăz proteic cu banane pe care îl găsești la noi pe site.

2. Omletă

Ouăle sunt cele mai iubite preparate pentru micul-dejun și o alegere foarte bună și sănătoasă când vrei să ai o doză suplimentară de proteină dimineața. Ouăle sunt bogate în colină și vitamina D, iar un ou conține aproximativ 7 grame de proteină. În plus, sunt foarte ușor de preparat și le găsești și la fiecare restaurant sau terasă dacă iei micul-dejun în oraș.

3. Pancakes

Dacă vrei să ai un mic-dejun dulce, poți alege să faci pancakes. Pentru a le face proteice, pe lângă ouăle pe care le pui în compoziție, adaugă și o cupă de proteină. Poți face aceste pancakes după rețeta noastră de pe site.

4. Toast cu unt de arahide și banană

Pâinea integrală îți poate oferi până la 5 grame de proteină de la semințele pe care le conține. Iar dacă o combini cu untul de arahide care este bogat în grăsimi sănătoase și proteină, vei avea un mic-dejun care te va ține sătul câteva ore. Iar banana este bogată în fibre, așa că vei avea un preparat care conține toși nutrienții.

5. Budincă de chia

Semințele de chia sunt bogate în  fibre, proteine, calciu, fier, magneziu și zinc și în antioxidanți. În plus, te vor ajuta să te țină sătul o perioadă mai lungă de timp. Pentru că ele se umflă atunci când sunt introduse în lichid, iar pentru câteva ore nu o să îți mai fie foame. Dar ajută și la digestie, aceste semințe având atât de multe fibre. Budinca de chia este cea mai simplăm metodă de mic-dejun. O poți face chiar de seara pentru ca dimineață doar să o scoți din frigider și să nu mai pierzi timpul cu prepararea. Trebuie doar să amesteci semințe de chia cu apă sau lapte/lapte vegetal și apoi să adaugi fructele tale preferate. Lasă budinca peste noapte sau jumătate de oră înainte de a o mânca pentru ca semințele să se umfle.

Tu ce mănânci dimineața?

Related Posts

Leave a comment