5 alimente care conțin vitamina E

vitamina e

De multe ori luăm vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina D, vitamina B, magneziu, însă sunt și alte vitamine ce merită amintite pentru că organismul nostru are nevoie de ele. printre acestea este și vitamina E.

Vitamina E este un antioxidant puternic care ajută la menținerea sănătății pielii și a ochilor și ajută sistemul imunitar pentru combaterea bolilor. Vitamina E este o vitamină care se dizolvă în grăsime, adică trebuie consumată împreună cu grăsimi sănătoase pentru ca aceasta să fie transportată în organism.

Hai să vedem care sunt cele mai bogate alimente în vitamina E

Migdalele

Migdalele sunt bogate în vitamina E. Sunt perfecte pentru o gustare sau pentru a le folosi în iaurturi la micul-dejun ori în salate. Pe lângă vitamina E, acestea oferă organismului tău și proteine, fibre și alți micronutrienți precum fierul. Însă trebuie să fii atent la cantitatea de migdale pe care o mănânci, deoarece au un nivel crescut de calorii.

Semințele de floarea soarelui

Semințele de floarea-soarelui au un conținut mare de vitamina E și de grăsimi. Cele mai multe calorii vin din grăsimile polinesaturate. Printre mineralele pe care le conțin semințele de floarea-soarelui se numără cupru, magneziu, fosfor, mangan și seleniu.

Avocado

Avocado este un fruct care a devenit popular în ultima vreme și care poate fi integrat ușor în multe rețete. Printre vitaminele pe care le conține se numără vitamina K și vitamina C. Îl poți folosi în salate, pe o felie de pâine în diferite combinații sau poți încerca rețeta noastră de ou copt în avocado.

Spanac

Spanacul este un aliment bogat în fibre care adaugă volum și culoare în farfurii. Este o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina K și potasiu și are și foarte puține calorii.

Kiwi

Kiwi este un fruct plin de nutrienți și o sursă foarte bună de vitamina C, fibre și potasiu. este considerat un fruct cu un indice glicemic scăzut, care poate fi integrat foarte ușor în diete.

Putem discuta mai multe despre alimentele de care ai nevoie și despre un plan alimentar personalizat doar pentru tine. Alege unul dintre planurile alimentare personalizate de pe site:

Foto: freepik.com

Related Posts

Leave a comment