Comportamentul alimentar al copiilor – 65% dintre aceștia consumă dulciuri zilnic

dulciuri reveal marketing research

Proiectul meu pentru cursul de tehnician nutriționist s-a bazat pe alimentația adolescenților. Astfel încat am încercat să pun în vedere faptul că alimentația copiilor și a adolescenților este precară și plină de dulciuri și de produse de tip fast food. Iar o alimentație sănătoasă și echilibrată se face în familie. Același lucru este spus și în studiul realizat de către Reveal Marketing Research împreună cu  Asociația pentru Responsabilitate Socială „Plan B”.

65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, iar 22% dintre părinții intervievați recunosc că cei mici mănâncă dulciuri de două-trei ori pe zi. Recomandarea nutriționiștilor este de 1-2 ori/săptămână.

Cei mici consumă săptămânal dulciuri, sucuri, gustări sărate și produse semipreparate

De asemenea, 43% dintre părinți au declarat că cei mici consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, iar dintre aceștia 14% aleg sucuri în locul apei pentru hidratare. La întrebarea despre tipurile de alimente pe care obișnuiesc să le ofere copiilor, 52% dintre respondenți au indicat gustările sărate (chips-uri, sticks-uri) și 49% produsele semipreparate de tipul mezelurilor sau  crenvurștilor.

Dintre cei intervievați, procente importante susțin ca au aproape mereu în casă dulciuri (41%), produse semipreparate (31%) și băuturi non-alcoolice carbogazoase (19%).

 Deși 69% dintre părinți se declară conștienți de faptul că obiceiurile lor de consum influențează comportamentul alimentar al copilului. Doar 35% dintre aceștia își caracterizează stilul de viață ca fiind unul „mai degrabă sănătos”.

Mai multe alimente procesate, mai puține fructe și legume

Prezența alimentelor procesate în preferințele românilor este și ea de semnalat – 52% dintre părinți au declarat că cei mici consumă produse procesate o dată pe săptămână sau mai des. 12% admit că obișnuiesc în mare și foarte mare măsură să mănânce alimente procesate în locul celor proaspete.

În mod paradoxal, 56% dintre părinți consideră că alimentele procesate sunt nesănătoase. Principalele mâncăruri de acest tip menționate spontan sunt mezelurile, lactatele și produsele de tip fast-food.

În același timp, 3 din 10 părinți susțin că copiii lor nu consumă fructe proaspete zilnic sau aproape zilnic.

Ciorba, preferata românilor

 În ceea ce privește tipurile de mâncăruri preferate de copiii românilor intervievați, ciorba se clasifică pe primul loc (45%), urmată de mâncarea gătită și cartofii sub diverse forme de preparare (35%, respectiv 34%). Pentru micul dejun cei mai mulți preferă cerealele cu lapte (73%), conform Reveal Marketing Research. Dulciurile, croissantele și produsele de patiserie revin în prim plan atunci când se discută despre gustările dintre mese pe care le aleg copiii.

dulciuri

Related Posts

Comments (1)

[…] mai recente date din 2018 de la CDC arată că 42.7% dintre adulții din SUA sunt obezi. Mai mult, obezitatea copiilor este o problemă serioasă în SUA, cu prevalența obezității la 19.3% și afectând aproape 14.4 […]

Leave a comment