Crumble de mere fără zahăr

crumble

De multe ori pe timpul zilei avem nevoie să mâncăm ceva dulce și de cele mai multe ori ajungem să mâncăm produse cu mult zahăr. dar dacă reușim să ne facem noi acasă ceva dulce, care să nici nu conțină zahăr, dar pe care să te țină și sătul, este alegerea perfectă. Pentru acest lucru am ales să facem crumble de mere fără zahăr.

Merele sunt fructele de care fugeam când eram mică. Nu mi se păreau atât de interesante pentru a fi mâncate ca alte fructe. Excepție făcea plăcinta cu mere care era un desert al toamnei. Nici acum nu pot spune că prefer să cumpăr mere în locul altor fructe, însă încerc să le integrez în alimentație, mai ales pentru beneficiile pe care le au. Până la urmă, nu degeaba este vorba aceea cu „an apple a day keeps the doctor away”, nu? Dacă vrei să citești mai multe informații despre mere, avem noi un articol în acest sens.

Ovăzul este un aliment bogat în carbohidrați și în fibre, este perfect pentru digestie. Te va ajuta să îți iei o parte din aportul de carbohidrați din ziua în care îl consumi și îți va aduce și sațietate.

Crumble de mere fără zahăr

Course Breakfast, Desert, Dessert, Mic dejun

Servings 4

Ingredients

  

  • 25 grame unt 65%
  • 80 grame fulgi de ovăz
  • 500 grame mere
  • 45 grame făină albă
  • 30 grame miez de nucă
  • 1/2 suc de lămâie
  • scorțișoară
  • sare
  • nucșoară
  • sirop de vanilie fără zahăr Monin
  • cardamom

Instructions

 

  • Preîncălzește cuptorul.
  • Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri.
  • Într-un bol amestecă merele cu sucul de lămâie, scorțișoară, nucșoară, cardamom. Apoi pune-le în tavă.
  • Într-un alt bol amestecă fulgii de ovăz, făina, miezul de nucă, sare, scorțișoară, nucșoară și cardamom. Adaugă untul topit și siropul până când sunt absorbite de ingredientele uscate.
  • Adaugă ingredientele uscate peste mere până când acestea din urmă sunt acoperite.
  • Acoperă tava cu foaie de aluminiu și dă-le la cuptor 30 de minute, apoi îndepărtează foaia de aluminiu și mai lasă-le la cuptor încă 18-20 minute. După ce scoți tava din cuptor, lasă crumble-ul 10 minute să se răcească.

Keyword crumble, desert fara zahar, mere, ovaz

Valori nutriționale per porție: 274 kcal, 40 gr carbohidrați, 5 gr proteine, 10.6 gr lipide

Related Posts

Comments (1)

[…] congela și să fie gustarea ta de vară. Le poți folosi într-o tartă cu fructe sau într-un crumble. Le poți pune și în brioșe sau le poți mânca alături de niște […]

Leave a comment

Recipe Rating