Cum să mănânci echilibrat atunci când ești în carantină

mănânci echilibrat

Tocmai ce am aflat că trebuie să facem o pauză o săptămână de la rutina noastră zilnică. Balconul a devenit noua noastră ieșire la terasă. În același timp, s-a instalat panica de „ce mâncăm săptămâna aceasta?” și pofta de ronțăieli. Că doar stăm numai în casă, iar serialele de pe Netflix sunt unul dintre motivele pentru care să cazi în păcatul fast-food-ului. Dar cum să facem totuși să mâncăm sănătos și echilibrat și atunci când aflăm că avem Covid și suntem în carantină?

Micul-dejun în carantină

Pentru noi, terciul de ovăz este în continuare pe primul loc la micul dejun. Îl facem ori după rețeta de terci de ovăz proteic cu banane ori încercăm alte combinații. De exemplu, terci de ovăz cu unt de arahide și sirop fără zahăr de cocos. Sau cu semințe de chia, mix de semințe și fructe de pădure. Mai nou, folosim Colla Pink, un complex cu colagen de la GymBeam, care are gust de iaurt cu fructe de pădure.

Dacă vă simțiți în stare să vă ridicați din pat în izolare, un mic dejun cu ouă te va ajuta să îți dea un boost de energie și să te țină sățios până la prânz. Fie că alegi să le faci omletă (cu foarte puțin ulei), fierte sau poșate, poți pune alături o salată rapidă. La salate de obicei aleg salata verde, cu roșii cherry, castraveți, ardei gras și sos de rodii. Dar poți încerca și cu mix de salată, spanac și ce legume îți plac. Tot alături de ouă, merg foarte bine 2 felii de pâine cu hummus sau cu cremă de brânză light. Sau chiar poți face un wrap cu lipie tortilla în care să te joci cu ingredientele. Orice ar fi, legumele îți vor aduce un aport de vitamine care te vor ajuta în perioada de carantină.

Prânzul și cina

Prânzul îl avem de obicei cu resturile de mâncare din seara anterioară. Dar dacă nu ți-a rămas nimic, atât la prânz, cât și la cină poți merge pe o sursă de proteină cu o sursă de carbohidrați și o salată mare lângă. De exemplu, o bucată de carne (pui, porc slab în grăsimi, vită slabă, pește) sau, pentru vegetarieni, halloumi, tofu cu o porție de orez integral cu legume, quinoa, couscous, cartofi la cuptor (alte surse de carbohidrați) și o salată. Alte proteine vegetale ar putea fi fasolea, năutul, lintea, soia. În general avem grijă la cantitatea de grăsimi folosită. Iar carnea o facem la grill sau la cuptor.

Gustările

Gustările sunt o problemă mare atunci când stăm în casă. Mai ales dacă avem dulciuri și snacks-uri în casă. Te poți limita la a mânca fructe, însă nu ajută dacă le facem smoothie, având în vedere că creierul nostru percepe un smoothie ca pe o băutură, nu ca pe o masă. Și îți va cere foarte repede o nouă porție de mâncare. Poți avea ca gustare portocale/ mandarine, fructe de pădure (sunt și foarte bogate în nutrienți și au și foarte puține calorii), ardei gras cu cottage cheese, sticks-uri de morcovi, kefir, un pumn de nuci, mere sau banană cu unt de arahide.

Dacă ești în căutare de planuri alimentare pentru a avea un stil de viață echilibrat și sănătos, poți găsi planurile alimentare Lifestyler:

Voi ce mâncați atunci când sunteți nevoiți să stați acasă și vreți să mâncați echilibrat?

Related Posts

Leave a comment