De ce am început să beau în fiecare dimineață apă cu lămâie – beneficii

apă cu lămâie

M-am învățat de câteva luni să beau apă cu un sfert de lămâie în fiecare dimineață. Iar când nu am lămâie, mă asigur că măcar beau un pahar de apă pe stomacul gol.

De ce am început să beau în fiecare dimineață apă cu lămâie

Apa cu lămâie este un gest atât de mic și câteodată poate fi atât de nesemnificativ, dar chiar are multe beneficii. De foarte mult timp am citit despre faptul că este bună pentru sănătate, dar nu reușeam să îmi fac un obicei din a bea acest lucru dimineața și nici nu pot să zic că mă interesasem atât de tare despre beneficiile pe care le are. Atunci când m-am apucat a fost pentru că am tot văzut în video-urile Valeriei Lipovetsky, un vlogger din Canada care este la bază model și nutriționist și care chiar oferă multe informații folositoare atât în legătură cu nutriția, cât și în legătură cu sportul, copiii și multe altele.

Ce am observat la mine atunci când beau un pahar cu apă cu lămâie dimineața este faptul că mă ajută să mă trezesc și chiar îmi dă un boost de energie. În plus mă ajută și la tranzit și elimin toxinele din corp. Acest „ritual”, să îi zicem, mă ajută să plecu cu energie de acasă spre birou.

Beneficii ale apei cu lămâie

M-am documentat cât am putut de mult și m-am gândit să las mai jos cele mai importante beneficii din punctul meu de vedere pe care le-am găsit:

  • Apa cu lămâie este plină de vitamina C, ceea ce ajută la creșterea și dezvoltarea țesuturilor corpului și la menținerea sistemului imunitar (nu degeaba îmi dădeau părinții când eram mică miere cu sucul de la o lămâie, poate și voi ați trecut prin același lucru), sintetizează colagenul și repară tendoanele;
  • Un pahar de apă cu sucul de la o lămâie întreagă reprezintă 20% din doza zilnică recomandată de vitamina C;
  • O lămâie oferă aproximativ 50 de grame de suc;
  • Conform USDA, un pahar de apă cu lămâie (respectiv 50 de grame de suc) are 11 calorii (sunt 22 de calorii pe 100 de grame de suc de lămâie), 51,5 mg de potasiu (corpul tău are nevoie de această minerală zilnic) și 19 mg de vitamina C.
  • Dimineața, corpul tău are mare nevoie de hidratare, iar primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îi oferi paharul cu apă cu lămâie, pentru a-l hidrata. Gândește-te doar că în timpul a 7-8 ore de somn, corpul tău nu primește deloc hidratare.
  • În plus, vitamina C din sucul de la o lămâie te ajută și pentru ten, nu degeaba sunt atâtea produse de ten care conțin această vitamină. Însă așa cum îi oferi vitamina C din exterior, prin produsele cosmetice, așa îi poți oferi în fiecare dimineață din interior.

Bineînțeles, dacă vrei să mai adaugi altceva și te-ai săturat de gustul simplu de apă cu lămâie, poți pune bucăți de castravete, ghimbir, mentă sau alte fructe. Cu ocazia asta, ai mai mult drag să bei apă dintr-un pahar plin de culori. (Bineînțeles, fie vorba între noi, aceleași fructe le poți folosi și într-un pahar de gin & tonic, dar nu are aceleași beneficii :)) ).

Dacă vreți să știți care sunt informațiile nutriționale pe care le are lămâia, am scris un articol despre asta.

Foto: Unsplash.com

Related Posts

Comments (4)

[…] ajută la absobția fierului și elimină substanțele toxice. Printre alimentele care conțin vitamina C se numără ardeiul gras roșu, pătrunjelul, frunzele de varză, spanacul, salata, păpădia, […]

[…] plus, zmeura oferă și o cantitate de vitamina C, care, pe lângă faptul că ajută sistemul imunitar, ajută și la producția de colagen, o […]

[…] ajută la absobția fierului și elimină substanțele toxice. Printre alimentele care conțin vitamina C se numără ardeiul gras roșu, pătrunjelul, frunzele de varză, spanacul, salata, păpădia, […]

[…] Lămâia este o sursă foarte bună de vitamina C și flavonoide, care sunt niște antioxidanți puternici și care ajută la reducerea inflamației și accelerarea imunității. Iar apa reprezintă cea mai bună sursă de hidratare. Atunci când ești hidratat, metabolismul tău este eficient și poți avea scăderi în greutate. În plus, se vede și la nivelul pielii câtă apă bei. Dacă vrei să afli de ce e bine să bei apă cu lămâie dimineața, am scris un articol aici. […]

Leave a comment