Energy balls cu mere (fără zahăr)

energy balls cu mere fara zahar

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să intri în produse fără zahăr, poți să îți faci foarte repede un bol cu energy balls. Sunt super ușor de făcut și te vor scăpa de câteva gustări zilele următoare. În acest fel știi sigur că nici nu mănânci ceva care să îți afecteze stilul de viață, dar și economisești, pentru că nu conțin multe ingrediente și te vor ține câteva zile.

Merele sunt pline de antioxidanți, precum quercitină și catehină care protejează celulele corpului nostru. Merele sunt o sursă bună de vitamina A și C, sunt bogate în carbohidrați și în fibre.

Ovăzul este o sursă importantă de fibre de care avem nevoie pentru a ajuta digestia. Ovăzul poate să îți asigure o mare parte dintre carbohidrații de care ai nevoie într-o singură zi. Îl găsești în magazine în mai multe forme, respectiv ca ovăz instant, fulgi de grâu fini sau fulgi de grâu normali. În plus îi poți găsi în diferite combinații de musli. Eu folosesc tot timpul ovăzul fin de la Lidl, pentru că mi se pare cel mai bun calitate-preț, însă am încercat unii și din Kaufland care și-au făcut treaba.

Dacă ai nevoie de un plan alimentar în care să te bucuri de astfel de rețete, poți alege unul dintre planurile alimentare Lifestyler.

Energy balls cu mere (fără zahăr)

Course Desert, Gustare

Servings 11

Ingredients

  

  • 140 gr fulgi de ovăz
  • 1 lingură lapte de migdale
  • 160 gr mere rase eu folosesc mere rase de la Râureni
  • 15 gr semințe de chia

Instructions

 

  • Pune toate ingredientele într-un mixer și amestecă-le până se omogenizează.
  • Începe să formezi biluțe din compoziție.
  • Dacă simți că nu poți forma biluțele, mai poți pune puțin lapte de migdale.
  • Lasă-le la frigider 10 minute pentru ca acestea să se întărească.

Keyword energy balls, mere

Valori nutriționale per porție (ies 12 porții): 57 kcal, 1.83 gr. de proteină, 9 gr. carbohidrați, 1.25 gr. grăsimi

Related Posts

Leave a comment

Recipe Rating