Kefir cu ovăz și banană

kefir

Terciul de ovăz este una dintre rețetele mele preferate, pentru că mănânc aproape în fiecare dimineață de aproape un an. Am încercat o grămadă de combinații pe care o să le pun și aici în viitor. Astăzi, însă, vă prezint o combinație de kefir cu ovăz și banană (îi mai poți spune și terci de ovăz cu kefir și banană) care se face super repede și ușor.

Ovăzul este o sursă importantă de fibre de care avem nevoie pentru a ajuta digestia. Ovăzul poate să îți asigure o mare parte dintre carbohidrații de care ai nevoie într-o singură zi. Îl găsești în magazine în mai multe forme, respectiv ca ovăz instant, fulgi de grâu fini sau fulgi de grâu normali. În plus îi poți găsi în diferite combinații de musli. Eu folosesc tot timpul ovăzul fin de la Lidl, pentru că mi se pare cel mai bun calitate-preț, însă am încercat unii și din Kaufland care și-au făcut treaba.

Deși am încercat abia de curând kefir-ul, acesta este un aliment plin de beneficii. Este un lapte fermentat, o combinație între lapte și iaurt, și este plin de probiotice. Probioticele sunt niște bacterii vii și fermenți care ajută la îmbunătățirea florei intestinale, respectiv a aparatului digestiv. Tocmai de aceea, trebuie să avem în alimentație și un aport de probiotice.

Dacă ai nevoie de un plan alimentar în care să te bucuri de astfel de rețete, poți alege unul dintre planurile alimentare Lifestyler.

Bananele, deși sunt pline de carbohidrați, sunt o sursă importantă de fibre care ajută și el la digestie. Deja avem 3 alimente care ajută digestia în această rețetă, așa că de ce să nu o încercăm la micul dejun?

Nuca și nuca de cocos sunt grăsimile sănătoase pe acre am vrut să le includem în această rețetă. Încerc să includ nuca zilnic măcar la o masă pentru a beneficia de grsăimile pe care le oferă. Nuca de cocos este și ea plină de grăsimi sănptoase, însă conține și mangan și fibre.

Terciul de ovăz este un preparat care poate să îți ofere multe beneficii dacă îl combini cu diferite alimente. Noi vă vom lăsa mai jos una dintre rețetele încercate de noi.

Kefir cu ovăz si banane

Prep Time 20 minutes

Course Mic dejun

Servings 1

Equipment

 • bol
 • cuțit
 • linguriță
 • tocător

Ingredients

  

 • 400 grame Kefir 1,5% grăsime
 • 15 grame fulgi de ovăz
 • 1 banană
 • 5 grame nucă
 • 5 grame nucă de cocos
 • esență de vanilie

Instructions

 

 • Pune într-un bol kefir-ul în care amesteci 15 grame de fulgi de ovăz.
 • Adaugă esență de vanilie (în funcție de cât de vaniliat vrei să fie).
 • Zdrobește jumătate de banană și amestec-o cu kefir-ul.
 • Pune pe deasupra restul de banană feliată și presară nucă și nucă de cocos.

Notes

Bineînțeles, poți introduce și alte fructe sau alte tipuri de alune/nuci. În plus, poți pune și îndulcitor dacă simți nevoia să fie mai dulce.

kefir

Keyword banana, kefir, mic dejun, ovaz, terci de ovaz

Valori nutriționale per porție: 416.5 kcal, 17.8 gr. de proteină, 56.2 gr. carbohidrați, 14.3 gr. grăsimi

Ce ziceți? V-am convins cu această rețetă rapidă și ușor de făcut de kefir cu ovăz și banană?

Related Posts

Comments (4)

[…] poți folosi și în diferite deserturi, precum prăjiturile sua biroșele. Noi l-am combinat cu kefir și banană și a ieșit un mic dejun […]

[…] exemplu în banana bread, brioșe cu banane, salată de fructe, clătite cu banane, terci de ovăz, kefir cu ovăz și banane, energy balls cu banane și ovăz și în multe […]

[…] Poți pune miez de nucă în aproape orice, atât în diferite dulciuri, cât și în salate sau în mâncare (poți folosi nuca într-un stir fry de legume, de exemplu). La noi găsești câteva rețete în care l-am inclus respectiv în energy balls cu banane și fulgi de ovăz și în kefir cu ovăz și banană. […]

[…] Kefirul este un lapte fermentat, o combinație între lapte și iaurt, și este plin de probiotice. Probioticele sunt niște bacterii vii și fermenți care ajută la îmbunătățirea florei intestinale, respectiv a aparatului digestiv. Tocmai de aceea, trebuie să avem în alimentație și un aport de probiotice. […]

Leave a comment

Recipe Rating