5 lucruri pe care să le faci în 2023 pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață

stilul de viata lifestyler

La începutul anului toți ne dorim să avem un an cât mai bun, să facem mai mult sport, să mâncăm mai sănătos, să avem mai mult noroc în carieră și să legăm prietenii. Însă, dacă de ani de zile nu ai făcut aceste lucruri constant, este greu să te oprești brusc din ceea ce făceai și să îți schimbi stilul de viață. Noi ne bazăm pe faptul că pașii mici vor face diferența la un moment dat.

Psihologic trebuie să știm că am făcut o schimbare fie ea și mică, pentru a putea a vea un boost de energie. Iar dacă se vede și fizic, chit că este faptul că slăbești, pui masă musculară sau doar nu te mai dor articulațiile, atunci îți dai seama că ceva ai făcut bine. Vei vedea că te vei simți mai bine în pielea ta și vei putea face mult mai multe lucruri în cele 24 de ore din zi.

Ne-am gândit ca la început de an să vă lăsăm 5 lucruri pe care să le faceți pentru a vă îmbunătăți stilul de viață:

1. bea mai multă apă

Apa este esențială pentru ca organismul nostru să lucreze în mod optim. Bea mai multă apă decât o făceai de obicei. Apa elimină toxinele din corp și în plus te hidratează. Poate nu vei observa din prima o schimbare, dar în timp vei vedea că și pielea ta va arăta mai hidratată.

2. Mănâncă legume la fiecare masă

Este o regulă de la care nu ar rebui să ne abatem și, iată, că cei mai mulți dintre noi nu o respectăm. Ne este greu să mâncăm la fiecare masă legume sau fructe pentru că nu reprezintă pentru toi comfort food, acel fel de mâncare cu care te simți confortabil. Cartofii prăjiți nu fac parte din această categorie, fiind incluși deja la comfort food, în cazul în care cineva își făcea iluzii. Asigură-te că la mesele sărate ai câte o salată și vei vedea că te vei simți sățios mai repede.

Dacă ai nevoie de îndrumare pentru a înțelege ce înseamnă un plan alimentar echilibrat, poți alege unul dintre planurile alimentare personalizate de pe site și vei avea consiliere pe tot parcursul planului:

3. Fă mai multă mișcare

Asta nu înseamnă că trebuie să începi să alergi câte 10 km sau să tragi la sală cu orele. Înseamnă să ieși la plimbare și să faci câte 10.000 pași pe zi, să faci stretching, să îți destinzi mușchii și articulațiile. Nici nu îți imaginezi cât de repede o să simți efectele. Nu te va mai durea spatele și nici articulațiile dacă te știi că ai problemele acestea. Iar persoanele care lucrează foarte mult de pe scaun chiar au nevoie de un pic de mișcare pentru a dezmorți corpul.

4. Asigură-te că dormi destul

Somnul chiar este unul dintre lucrurile de care ai nevoie pentru a funcționa optim. Ai văzut că atunci când nu dormi destul sau când dormi prea mult ajungi să te simți leșinat și nu ai chef de nimic și nici nu te poți concentra pe nimic? Înseamnă că nu ai dormit suficient, cât are corpul tău nevoie. Somnul este super important pentru că de aici îți iei o mare parte din energia din timpul zilei.

5. Bucură-te de prezent

Încearcă să te bucuri de prezent. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla așa că de ce să nu luăm cu noi ce ni se întâmplă zi de zi cu bucurie și cu învățare. Dacă este ceva ce am învățat din anul 2022 este că trebuie să ne bucurăm de multe lucruri din prezent și să îl trăim la maxim.

Îți poți îmbunătăți stilul de viață dacă vrei și ai ambiția necesară. Este foarte simplu să începi cu pași mici pentru a vedea o schimbare dacă simți că ai nevoie de ea.

Dacă vrei să începi să ai și un stil de viațp sustenabil, poți alege bolurile din nucă de cocos pe care le avem pe site și să te bucuri de preparate instagramabile:

Foto: Freepik.com

Related Posts

Leave a comment