Managementul greutății, impactul aspartamului asupra sănătății și beneficiile uleiului de măsline

newsletter lifestyler.ro

Abonează-te la newsletter-ul lifestyler.ro pentru a primi noutățile din nutriție, alimentație sănătoasă, sustenabilitate și lifestyle.

Stil de viață sănătos

Un studiu a arătat că procentul de grăsime din corp este un indicator mult mai relevant pentru sănătate și pentru riscul cardiovascular decât indicele de masă corporală (IMC).

Ești curios/curioasă să afli mai multe despre managementul greutății? ???? Acest lucru presupune o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și moduri de a reduce stresul. Află care sunt strategiile pentru managementul greutății și câteva sfaturi de nutriție pentru un stil de viață echilibrat.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu privind impactul aspartamului asupra sănătății și faptul că ar putea avea efecte cancerigene. Acesta ar trebui consumat într-o cantitate redusă ca multe produse sau ingrediente pe care le găsim pe piață. Dacă nu știai, aspartamul este unul dintre îndulcitorii pe care îi găsești în cele mai multe dintre produsele etichetate ca fiind „zero zahăr”.

Conform celui mai recent studiu CIPRA, derulat în luna martie 2023 cu ajutorul Reveal Marketing Research, legumele, fructele și pâinea sunt în top 3 alimente consumate aproape zilnic de 80% dintre români.

Grăsimile și carbohidrații sunt nutrienți de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa optim. Însă, nu toate grăsimile și carbohidrații pot fi consumate într-o cantitate mare pentru a avea un stil de viață sănătos. Organizația Mondială a Sănătății a actualizat recomandările privind consumul de grăsimi saturate și trans și consumul de carbohidrați.

Un doctor în boli infecțioase a făcut un experiment și a mâncat timp de o lună numai alimente procesate. A explicat într-uin interviu ce s-a întâmplat cu organismul lui în această perioadă.

Un studiu arată că renunțarea la carne și trecerea la un stil de viață vegetarian ar putea scădea colesterolul, te-ar putea ajuta să slăbești și ar îmbunățăți nivelul zahărului din sânge. Iar toate acestea ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Știai câte beneficii are uleiul de măsline? ???? Ajută la scăderea riscului pentru boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice precum Parkinson sau demență. Iar acest lucru este confirmat și de Harvard University. Nu este de mirare că dieta mediteraneeană este foarte bogată în ulei de măsline.

Lifestyle

Pare că o călătorie cu avionul te poate balona și îți poate cauza probleme digestive din cauza presiunii din avion, dar și a preparatelor pe care le mănânci înainte și în timpul zborului. Uite 10 lucruri și produse pe care să le eviți atunci când mergi cu avionul și câteva sfaturi pentru a evita problemele digestive. ✈️

În Statele Unite a fost aprobată o pastilă pentru tratarea depresiei severe a mamelor după naștere, o pastilă care se administrează o dată pe zi timp de 14 zile. Citește mai multe despre noul medicament aici.

Uite de ce este bine să adormi aproape la aceeași oră în fiecare zi. ????

Când a fost ultima dată când ai petrecut timp singur/ă? Uite care sunt beneficiile pentru a avea și timpul tău singur/ă și de ce este important să avem și momente petrecute singuri.

Mâncare

Uite două rețete pe care le recomandăm și pe care ai putea să te testezi luna aceasta:

Related Posts

Leave a comment

%d blogeri au apreciat: