Cum să mănânci sănătos cu un buget rezonabil

sănătos

Abonează-te la newsletter-ul lifestyler.ro pentru a primi noutățile din nutriție, alimentație sănătoasă, sustenabilitate și lifestyle.

Am lansat canalul de Youtube Lifestyler unde vom posta clipuri video despre un stil de viață sănătos. Găsești primul video mai jos, iar dacă îți place ce facem, ne-ar ajuta foarte mult să ne dai subscribe.

Stil de viață sănătos

De câte ori nu te-au descurajat prețurile din supermarket pentru a mânca sănătos? De cele mai multe ori, produsele bio și cele sănătoase sunt mult mai scumpe decât produsele de tip fast-food sau cele care au foarte multe zaharuri. Experții din cadrul Universității Alabama au oferit câteva sfaturi pentru a mânca sănătos într-un buget rezonabil. Printre ele, planificarea alimentară este super importantă.

Cum te-ar putea stimula cineva să mănânci mai multe fructe și legume? ???? Ei bine, un nou studiu a arătat că pacienții cărora li s-a prescris de către doctori să mănânce fructe și legume au mâncat mai multe, au slăbit și au sesizat scăderi ale presiunii sângelui. Uite și rezultatele studiului aici.

Auzim tot timpul că ar trebui să mâncăm mai multe alimente ce conțin cereale integrale, însă știi care sunt beneficiile acestora? Sunt o importantă sursă de fibre, ajută la gestionarea greutății, ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, la prevenirea cancerului și la gestionarea zahărului din sânge.

Stresul este un factor pe care probabil cei mai mulți dintre noi îl resimțim zilnic. Iar alimentația noastră poate avea efecte asupra stresului și anxietății. Uite ce alimente ar putea să te ajute să reduci nivelul de stres.

???? Creierul nostru este conectat cu sistemul digestiv, iar acest lucru îl simți mai ales atunci când ești stresat sau emoționat. Nu ți se întâmplă ca atunci când ești stresat să mănânci mai mult sau să nu mănânci deloc? Sau sunt momente când asociezi o anumită stare cu mâncarea pe care o mănânci? Acest lucru a fost arătat și printr-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania.

Un studiu realizat de Școala de Medicină a Universității Nagoya din Japonia a arătat de ce nu este bine să eliminăm carbohidrații și grăsimile din dieta zilnică. Pe lângă faptul că sunt nutrienți esențiali de care organismul nostru are nevoie, are legătură și cu longevitatea.

Multe studii arată că trebuie să avem grijă la nivelul de fibre pe care îl consumăm pentru ca organismul nostru să funcționeze în mod optim. Dacă nici tu nu știi cum să faci să ai un aport crescut de fibre în dieta ta zilnică, uite 8 sfaturi care te-ar putea ajuta.

Lifestyle

Dacă ai mâncat usturoi și ai o întâlnire, un nou studiu arată că poți încerca să mănânci iaurt ca remediu contra mirosului de usturoi. ????

Usher va fi headliner-ul halftime show-ului de la Super Bowl 2024. ????

Dacă te-ai gândit vreodată că dacă îți faci timp și pentru tine înseamnă că ești egoist/ă în legătură cu persoanele care te înconjoară, atunci trebuie să știi că acest lucru este foarte greșit. Este nevoie să ne facem timp și pentru noi pentru a funcționa cum trebuie și pentru a nu intra în burnout. Burnout-ul nu se aplică numai atunci când muncești, ci și atunci când încerci să treci prin problemele personale. Uite câteva idei pentru a preveni burnout-ul.

Evenimente

One Night Gallery, prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, prezintă, pe 30 septembrie și 1 octombrie, cea de-a 23-a ediție – One Night Gallery Love Nimurad – la MINA, Museum of Immersive New Art. Poți afla mai multe pe minamuseum.com

Related Posts

Leave a comment