De ce suntem dependenți de mâncarea ultra-procesată

mâncarea

Abonează-te la newsletter-ul lifestyler.ro pentru a primi noutățile din nutriție, alimentație sănătoasă, sustenabilitate și lifestyle.

Abonează-te la canalul de Youtube Lifestyler unde vom posta clipuri video despre un stil de viață sănătos.

Stil de viață sănătos

1 din 7 oameni sunt dependenți de mâncarea ultra-procesată. De ce? Aceasta este bogată în carbohidrați rafinați și grăsimi adăugate, iar dulciurile și fast-food-ul sunt făcute pentru a crea plăcere și, astfel, pentru a vinde. Mâncarea ultra-procesată crește dopamina din creier, care ne face mai fericiți atunci când o mâncăm. Apoi glicemia și starea noastră scad brusc și ne dorim iar să fim fericiți. Tocmai de aceea ne întoarcem la mâncare și ajungem să mâncăm o ciocolată întreagă sau o pungă de chipsuri tocmai în căutarea plăcerii, arată un studiu.

Te-ai întrebat vreodată de ce foarte multă grăsime se depozitează în jurul burții/stomacului? Conform studiilor medicale, cauzele pot fi genetice, hormonale sau pot ține de stilul de viață. Însă problema cu această grăsime este că poate cauza mai multe boli. Citește mai multe despre asta aici.

Studiile au arătat că nu este important pentru sănătatea ta numai ce mănânci, ci și ordinea în care mănânci alimentele. Dacă mănânci legumele mai întâi, corpul tău va secreta un hormon al sațietății. Astfel, va preveni creșterile bruște ale glicemiei și ale zahărului din sânge. ????

Peste 60% dintre persoanele din generația Z suferă de anxietate.

Dacă cunoști persoane care suferă de depresie, uite 13 moduri prin care ai putea să le ajuți.

Lifestyle

Uite care sunt tendințele în design-ul bucătăriei pentru anul 2024.

Nu știi ce să mai citești? Uite un top al celor mai bune cărți pentru sănătatea  mintală. Noi deja am găsit câteva cărți pe care vrem să le citim. ????

✈️ Pe tine ce te enervează atunci când mergi cu avionul? Uite 7 dintre cele mai enervante lucruri, cofnorm pasagerilor.

În ziua de azi, responsabilitățile au devenit copleșitoare pentru foarte multe persoane. Atunci când te simți copleșit, te pierzi și nu mai știi ce să faci pentru a ieși din starea aceasta. Uite câteva lucruri pe care ai putea să le faci pentru a te organiza cu responsabilitățile pe care le ai.

Atunci când ai afacerea ta, vrei să dai 100% din timpul pe care îl ai pentru ea. Însă, de mutle ori, în acest fel îți neglijezi viața personală. Deși știm cu toții că cel mai bun lucru este să ai un echilibru între viața personală și ce profesională, de cele mai multe ori nu o facem. Uite de ce e important să ții cât mai mult de acest echilibru. ????

Un studiu a arătat că românii sunt dispuși să își schimbe stilul de viață pentru a crea obiceiuri sustenabile.

Related Posts

Leave a comment