Obezitatea va avea un impact economic mare până în 2035

obezitatea

Un studiu realizat de World Obesity Federation a arătat că mai mult de jumătate din populația globală va fi supraponderală sau obeză până în 2035. Este enorm, iar asta se poate observa deja, pentru că nu mai avem grijă de corpul nostru, nu mai mâncăm sănătos și nici nu mai facem mișcare. Conform studiului, în România va fi o creștere de 35% a obezității în rândul adulților până în 2035 dacă nu se iau măsuri de prevenție și tratare a obezității. Este clar că obezitatea și supraponderabilitatea sunt o problemă pentru care trebuie luat măsuri.

Odată cu pandemia, foarte multe persoane au rămas să lucreze de acasă, nu au mai ieșit nici măcar să se plimbe și nici nu mai au grijă la alimentație. Iar acest lucru se vede. În plus, în prezent sunt foarte multe surse care oferă informații eronate populației, încât lumea nu mai știe exact de unde să își ia informațiile corecte.

Vrem să explicăm în primul rând ceva. Trebuie să înțelegem că nu trebuie nici să fim toți ca trași prin inel, cu pătrățele și cu un corp extraordinar. Însă putem să facem ceva pentru sănătatea noastră în sensul în care să avem o alimentație echilibrată care să fie preponderent formată din legume și fructe, dar și să facem mai multă mișcare. Acest lucru va veni și cu o scădere în greutate cu siguranță pentru majoritatea persoanelor. Mișcare nu înseamnă să mergem cu toții la sălile de sport și să tragem de greutăți, înseamnă să ieșim mai des la plimbare, să mergem mai des pe jos (apropo am scris un articol despre beneficiile mersului pe jos). Aceste lucruri implică doar timp și nu implică bani neapărat.

rata de obezitate și obezitatea infantilă

Conform studiului, dacă nu se îmbunătățesc prevenția și tratamentul pentru obezitate, acest lucru ar putea contribui la un impact economic de 4 trilioane de dolari până în 2035. Peste jumătate din populația globală ar putea avea un indice de masă corporală crescut până în 2035 și 1 din 4 persoane va suferi de obezitate, comparativ cu rata din prezent care este de 1 din 7 persoane.

Mai mult, obezitatea infantilă este într-o creștere rapidă. Conform studiului, este de așteptat ca rata obezității în rândul băieților să se dubleze până în 2035, ajungând la 208 milioane, iar în rândul fetelor să crească cu 125% ajungând la 175 milioane. Peste 1.5 miliarde de adulți și aproape 400 milioane de copiii vor suferi de obezitate în următorii 12 ani dacă nu se va lua nicio măsură.

Mai mult, studiul arată că obezitatea și suprapoderabilitatea vor reduce economia globală cu 4 trilioane de dolari până în 2035. Acest impact este egal cu impactul financiar al pandemiei COVID-19 în 2020.

Image by macrovector on Freepik

Țările nu sunt pregătite pentru a face față obezității

Obezitatea este de multe ori văzută ca o problemă a țărilor care au venituri mici. Totuși, studiul arată că nivelurile obezității cresc rapid în țările care au venituri crescute, care nu prea iau o măsură atunci când vine vorba de obezitate și consecințele ei.

Acest studiu este realizat pentru a trage un semnal de alarmă asupra tuturor țărilor pentru ca acestea să poată lua măsuri pentru prevenirea și tratarea obezității. Conform studiului, în România va fi o creștere de 35% a obezității în rândul adulților până în 2035 dacă nu se iau măsuri. În timp ce rata anuală de creștere a obezității în rândul adulților din România este de 2.1%, rata anuală de creștere a obezității în rândul copiilor din România este de 5.6% până în 2035. Este enorm mai ales în rândul copiilor. Sunt atât de multe tentații în acest moment pentru ei, iar cei mai mulți copii nu mai fac mișcare, având alte atracții. Și nici părinții nu le oferă o alimentație sănătoasă pentru că nici ei, la rândul lor, nu au o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Dacă vrei să începi să ai un stil de viață sănătos și echilibrat, poți alege unul dintre planurile alimentare personalizate de pe site

Gândește-te că este o investiție pe care o faci pentru sănătatea ta și care te va ajuta pe termen lung. Planurile alimentare de pe site-ul nostru sunt personalizate pentru fiecare persoană, astfel încât să faci din ele un stil de viață. În plus, își oferim consultanță pe tot parcursul planurilor și răspundem la toate întrebările tale.

Related Posts

Leave a comment