Ou copt în avocado cu bacon

avocado

Avocado este o sursă importantă de grăsimi nesaturate, adică grăsimi sănătoase, iar oul este o sursă importantă de proteină. Așa că de ce să nu le combinăm într-o singură rețetă?!

Vă mărturisim că nu am fost niciodată fani avocado, iar acum încercăm să îl combinăm în cât mai multe rețete pentru a-l putea mânca pentru proprietățile sale nutritive. În acest fel a și apărut această rețetă de ou copt în avocado despre care mai auzisem, dar nefiind fan avocado nici nu am încercat-o până acum. Bineînțeles, ne plac foarte mult rețetele simple și rapide, așa cum este și rețeta de mai jos, pentru că nu avem timp de a sta foarte mult în bucătărie. Și presupunem că mulți dintre voi vă doriți să stați cât mai puțin lângă aragaz.

Găsiți mai jos rețeta ce poate fi folosită atât la micul dejun, cât și la un brunch cu prietenii. Și cu siguranță veți avea succes cu ea.

Ou copt în avocado

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes

Course Aperitiv, Mic dejun
Cuisine Mediteranean

Servings 4 people

Ingredients

  

  • 2 buc avocado copti
  • 4 buc oua
  • 250 grame bacon cubulețe
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli

Instructions

 

  • Am spalat si tăiat în jumătate bucățile de avocado. Am scobit cu o linguriță fiecare jumătate de avocado astfel încât să încapă acolo gălbenușul și o parte din albuș. Le-am pus într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
  • Am spart ouale și am separat gălbenușul de albuș, astfel încât gălbenușurile au fost puse în scobiturile de avocado, iar albușul l-am turnat după cu lingurița atât cât a putut fi pus în avocado pe lângă gălbenuș. Am dat toată combinația la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mic spre mediu. Ai grijă să nu se facă prea mult ouăle, așa că trebuie să le urmărești.
  • Între timp am tras la tigaie 250 de grame de cubulețe de bacon până a devenit crocant. Nu trebuie să pui ulei în tigaie sau altceva, pentru că baconul își va lăsa toată grăsimea.
  • La final am presărat sare, piper, fulgi de chilli și baconul.

Notes

Bineînțeles, dacă vrei să înlocuiești baconul, poți pune ceapă verde tocată sau patrunjel tocat.

Valori nutriționale

ou copt in avocado

Valorile nutriționale au fost calculate pe Nutrition Value.

Related Posts

Comments (3)

[…] Știm cu toții că ouăle sunt foarte simplu de făcut, de la ouă fierte, omletă, ouă ochiuri la a le folosi în diferite preparate, precum prăjituri, shakshuka, ouă turcești, ciorbe sau chiar ouă coapte în avocado. […]

[…] Îl poți folosi în salate, pe o felie de pâine în diferite combinații sau poți încerca rețeta noastră de ou copt în avocado. […]

[…] Ouăle sunt alimentele pe care le avem tot timpul în casă. Fie că vrem să ne facem o omletă, fie o prăjitură sau multe alte rețete, de cele mai multe ori avem nevoie de ouă. Ouăle sunt o sursă importantă de proteine (mai ales albușul), vitamina A, vitamina B, vitamina E și vitamina K. Găsești pe site un articol despre beneficiile ouălelor. […]

Leave a comment

Recipe Rating