Pâine din făină integrală cu semințe

pâine

Zilele acestea mohorâte, în care nici nu avem zăpadă, dar nici nu este soare, ne fac să stăm mai mult în casă decât de obicei. Și pentru asta avem nevoie de mâncare. Unul dintre lucrurile pe care le-am tot făcut, noi românii, în pandemie, a fost să coacem diferite preparate. De cele mai multe ori pâine sau banana bread. Ei bine, am venit și eu la final de an cu ultima rețetă din anul 2021, o pâine din făină integrală cu semințe. A fost prim dată când am făcut-o și chiar a ieșit cum îmi doream.

Înainte de toate, voiam să vă las mai jos faptul că am pus pe site planurile alimentare pe care le-am pregătit pentru voi. Vă vor da un start foarte bun pentur începutul de an, mai ales dacă aveți pe lista de obiective să mâncați mai sănătos în anul 2022.

Făina integrală este bogată acrbohidrați complecși, deoarece au o cantitate mare de fibre, ceea ce te va ajuta foarte mult la digestie. În plus te vei sătura mult mai repede și te va ține sătul mai mult timp față de făina albă.

Mixul de semințe îți va aduce un mare aport de fibre și de grăsimi nesaturate, care sunt perfecte pentru organizmul tău. Eu am luat un mix de semințe de la Alesto din Lidl care conține miez crud de semințe de dovleac, miez crud de floarea soarelui, semințe de in și seminșe de susan.

Pâine din făină integrală cu semințe

Course Basic

Servings 12 felii

Ingredients

  

  • 500 gr făină integrală (eu am avut Belbake de la Lidl)
  • 7 gr drojdie
  • sare
  • 340 ml apă călduță
  • 30 gr mix de semințe

Instructions

 

  • În primul rând, pune mixul de semințe într-un bol cu apă. În acest fel nu se vor arde semințele de pe pâine.
  • Pune în apa călduță drojdia și las-o 10 minute.
  • Amestecă făina integrală cu sarea. Acesta este momentul să mai adaugi alte condimente dacă dorești.
  • Adaugă apa călduță cu drojdia peste făină, amestecă-le și frământă până devine ca o bilă elastică.
  • Lasă coca la dospit o oră. Ar trebui să își dubleze volumul.
  • Pune-o peste o foaie de copt în tavă, presară mixul de semințe peste și mai las-o 20 de minute la dospit.
  • Când este gata de copt, pune-o în cuptor la 200 de grade, cam 40 de minute (sau în funcție de cuptorul pe care îl ai, până se rumenește un pic pe margini și nu mai rămâne nimic pe scobitoare).

Keyword faina integrala, paine, paine integrala, seminte

Valori nutriționale (per felie de 50 de grame): 155 kcal, 5.83 gr proteine, 1.61 gr lipide, 27.65 gr carbohidrați, 4 gr fibre

Related Posts

Leave a comment

Recipe Rating