Perele – informații nutriționale și beneficii

perele

Perele sunt fructe dulci care sunt bogate în fibre și în antioxidanți. Conform Britannica, perele își au originea în Europa și au fost introduse în Lumea Nouă de către europeni atunci când s-au stabilit coloniile. Spaniolii au dus fructul în Mexic și California.

Conform USDA (United Stated Department of Agriculture), perele conțin, pe 100 grame:

  • 57 kcal
  • 0.36 gr proteină
  • 0.14 gr grăsimi
  • 15.2 gr carbohidrați
  • 3 gr fibre
  • 9.75 gr zahăr natural
  • 116 mg potasiu
  • 4.3 mg vitamina C

Perele îți oferă o cantitate semnificativă de fibre care te vor ajuta la digestie. În principiu, un adult trebuie să mănânce în jur de 30 gr de fibre pe zi, iar o pară îți va asigura în jur de 6 grame de fibre. În plus, dacă mănânci alimente care sunt bogate în fibre, vei fi sătul mai mult timp.

În plus perele conțin o cantitate mai mare de apă, respectiv 84 de grame per 100 grame fruct. Asta înseamnă că va ajuta la eliminarea toxinelor din corp mai repede. Tocmai de aceea este și recomandat să bei cât mai multă apă.

Perele conțin și o cantitate mare de antioxidanți, inclusiv vitamina C, vitamina K și cupru, care vor lupa împotriva radicalilor liberi din corpul tău, protejându-ți astfel celulele.

Poți folosi perele atât în preparate dulci, cum ar fi în terciul de ovăz, cât și într-o salată. Un exemplu de salată ar fi o combinație de baby spanac, pară, nuca, brânză de capră și sos de rodii.

Voi în ce rețete folosiți mere? Lăsați-le în come

Related Posts

Leave a comment