Cum să faci piure de dovleac

piure de dovleac

Când am făcut piure de dovleac, am căutat prin site-urile de rețete de la noi cum să îl fac, cât trebuie ținut dovleacul la cuptor, și asa mai departe. Însă cu greu am găsit ceva ce mi se părea simplu de făcut. Așa am ajuns să fac acest articol de „how to” („cum să”), pentru că poate mai sunt și alți începători ca mine, care caută rețete basic.

Dovleacul este o sursă importantă de beta-caroten, care funcționează ca antioxidant. Acesta ajută la reducerea și prevenirea stresului oxidativ din corp (acesta apare atunci când nivelul de radicali liberi din corp este prea mare și cauzează o degradare a țesuturilor și a celulelor). În plus beta-carotenul ajută la funcțiile cognitive, la sănătatea pielii și a ochilor. Dovleacul se poate folosi în multe rețete, de la smoothie-uri și prăjituri, la rețete sărate sau chiar în salate.

Dacă vrei să afli mai multe despre informațiile nutriționale și beneficiile dovlecului, poți citi articolul de pe site-ul nostru, în care am scris și despre legătura pe care o are dovleacul cu Halloween. Este o poveste super simpatică care te va face să înțelegi de ce este dovleacul vedeta acestei sărbători.

Cum să faci piure de dovleac

1 hour 5 minutes

Course Basic

Ingredients

  

  • 1 dovleac
  • ulei sau unt topit

Instructions

 

  • Taie dovleacul în jumătate și scoate-i semințele cu o lingură.
  • Dacă faci o rețetă dulce, unge dovleacul cu unt topit sau ulei de măsline, cu un îndulcitor (zahăr, Green Sugar sau orice alt îndulcitor) și presară scorțișoară pe deasupra.
  • Dacă faci o rețetă sărată cu acest dovleac, unge-l cu ulei de măsline, sare și piper.
  • Așează dovleacul cu partea interioară în jos pe foaia de copt.
  • Coace-l la o temperatură medie timp de 40-45 de minute sau până când poate intra furculița în el, apoi lasă-l să se răcească timp de 20-30 de minute.
  • Scoate doar pulpa de dovleac și pune-o într-un blender sau folosește un zdrobitor de cartofi.
  • Bucură-te de proprietățile nutritive ale dovleacului.

Notes

Îl poți țină în frigider într-un recipient cu capac închis timp de 5 zile, iar dacă vrei să îl pui în congelator, acesta poate fi ținut timp de 6 luni.

Keyword dovleac, piure de dovleac

Voi în ce rețete folosiți dovleac sau piure de dovleac? Lasă-le în comentarii și poate le facem și noi aici!

Foto reprezentativă: freepik.com

Related Posts

Leave a comment

Recipe Rating