Porumb copt cu icre de lumpfish

porumb

Vine vara și este momentul perfect pentru a ne bucura de porumb copt și de proprietățile lui nutritive. Porumbul este o cereală care este lipsită de colesterol, slab calorică (doar 86 kcal/100 grame) și nici nu conține mult sodiu. Porumbul este un aliment foarte consumat pe timp de vară. Aproape toți știm rimele de la Eforie despre porumbul copt plimbat prin soare pe plajă. Și nu știm despre voi, dar noi suntem leșinați după porumb în orice fel ar fi gătit.

Istorie porumb

Fun fact: fermierii din Mexic au început să cultive porumbul pentru prima dată acum 10.000 de ani dintr-o plantă sălbatică numită teosinte (zea). Boabele de teosinte erau mult mai mici decât boabele de porumb din ziua de astăzi. Fermierii erau foarte atenți la ce cultivă, așa a ajuns să existe porumbul de acum.

Icrele de lumpfish

Icrele de lump sunt cele mai ieftine variante de caviar. Acestea sunt sărate, sunt bogate în sodiu și colesterol, ca toate icrele. Peștele lump este de obicei găsit în Nordul pacificului, dar poate fi găsit și în Nordul Atlatincului și în oceanele Arctice. 16 grame de icre de lump au 15 calorii.

Porumb copt cu icre de lumpfish

Cook Time 30 minutes

Course Aperitiv, Brunch
Cuisine Mediteranean

Servings 2

Equipment

  • tigaie

Ingredients

  

  • 2 bucati porumb prefiert
  • 15 grame unt
  • 30 grame icre de lump
  • 2 catei usturoi
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice

Instructions

 

  • Preîncălzește o tigaie în care arunci porumbul pentru a prinde culoare, cam ca la porumbul la grătar.
  • Între timp, într-o altă tigaie topește untul și aromatizează-l cu cei doi căței de usturoi și ierburi aromatice (aici poți alege ce-ți place: cimbru, busuioc, oregano, coriandru etc). Când porumbul este gata, unge-l cu unt utilizând o pensulă sau ce ai la îndemână, astfel încât să ia toată aroma acestuia și încearcă să-l freci cu usturoiul prăjit.
  • Condimentează porumbul cu sare și piper.
  • Când este gata, scoate porumbul pe o farfurie, pune deasupra icrele de lump și presară pătrunjel peste.

Notes

porumb

Bineînțeles, poți folosi și alt tip de icre, dacă dorești. Noi pe acestea le-am avut în casă. Dar garantăm că iese extraordinar de bun.

Keyword icre, lump, porumb

Valorile nutriționale au fost calculate pe Nutrition Value.

Related Posts

Comments (2)

[…] nouă nu ne vine să ne oprim când mâncăm porumb, tocmai de aceea am făcut și o rețetă de porumb copt cu icre de lumpfish. Bineînțeles, el poate fi mâncat ca atare ca porumb fiert, poate fi pus pe grătar sau poate fi […]

Felicitari pentru reteta, foarte interesant articolul.

Leave a comment

Recipe Rating