Toast cu ricotta și smochine

ricotta

Știm cât este de greu să găsești inspirație pentru a face un snack sau mic-dejun rapid și ușor atunci când ești pe fugă. Tocmai de aceea ne-am gândit să facem o serie de articole cu sandvișuri simplu de făcut, atât dulci, cât și sărate. Începem această serie cu un toast cu ricotta și smochine care ne-a salvat foamea dintre mese.

Smochinele – facts

Smochinele sunt de provenineță din partea asiatică a Turciei și până în India, dar în general acestea cresc în zonele mediteraneene ale globului. Smochinului îi plac foarte mult temperaturile calde, tocmai de aceea la noi în țară este destul de greu de cultivat. In poveștile latine, smochinele erau sacre și ținute pentru Bacchus (zeu roman al vinului, viței de vie și al beției) și erau folosite în ceremoniile religioase. În plus, smochinele au doar 30 de calorii pe 100 de grame și conțin vitamina K, B6 și magneziu.

Ricotta – facts

Ricotta este o cremă de brânză italienească, făcută din proteina rămasă din laptele de vacă, capră, oaie sau bivoliță. De obicei este folosită pentru a fi transformată în mozzarella sau provolone. În plus este ideală pentru cei care au intoleranță la caseină. Fun fact: numele de ricotta înseamnă „refiert”, provenind de la cum este fiert restul de zer pentru a i se extrage proteinele rămase.

Având în vedere că suntem din ce în ce mai aglomerați atât cu munca de la birou, cât și cu cea de acasă, este greu să te gândești tot timpul la un snack sau un mic dejun rapid. Toast-ul cu ricotta și smochine este perfect pentru a-ți da puțină energie și a te pune pe picioare până la următoarea masă. Pentru noi a fost ca un life saver, mai ales că ne-a dat tăiat și pofta de dulce pe care o aveam.

Toast cu ricotta și smochine

Prep Time 10 minutes

Course Mic dejun, Snack

Servings 2

Ingredients

  

  • 2 felii pâine integrală
  • 2 linguri ricotta 50 de grame
  • 1 smochină
  • 1 jumătate de linguriță miere
  • 10 grame fulgi de migdale
  • sare

Instructions

 

  • Peste cele două felii de pâine ungi un strat de ricotta.
  • Speli smochinele, apoi le tai în felii subțiri și le așezi peste ricotta.
  • Presari puțină miere pe deasupra (poți să sari peste acest pas, întrucât smochinele sunt destul de dulci) și migdale. La final presari puțină sare, pentru a se combina gustul de dulce cu cel sărat.

Valorile nutriționale au fost calculate pe Nutrition Value.

Ce ziceți? V-am convins cu această rețetă rapidă și ușor de făcut de toast cu ricotta și smochine?

Comments (2)

[…] și cu cea de acasă, este greu să te gândești tot timpul la un snack rapid, dar și gustos. Toast-ul cu ricotta și piersici este perfect pentru a-ți da puțină energie și a te pune pe picioare […]

[…] cele sărate. Noi am testat-o în două feluri dulci, respectiv toast cu ricotta și piersici și toast cu ricotta și smochine. Ambele au fost delicioase și simplu de făcut, fiind perfecte pentru momentele în care nu ai […]

Leave a comment

Recipe Rating