Sparanghel la cuptor

sparanghel

De multe ori stăm să ne gândim ce să mâncăm în ziua aceea sau în săptămâna următoare. Iar garniturile chiar ne dau bătăi de cap câteodată. Pe lângă legumele la cuptor, am descoperit de câțiva ani sparanghelul pe care îl facem la cuptor și care este perfect pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.

Sparanghelul are foarte puține calorii (20 kcal/100 gr) și conține 93% apă. Ceea ce înseamnă că este o garnitură perfectă pentru orice preparat pe care îl faci pentur că nu îți va aduce un aport mare de calorii. Însă este bogat în nutrienți și în antioxidanți. De multe ori găsim sparanghel ieftin la Lidl, mai ales primăvara/vara. Așa că îl vânăm de fiecare dată când mergem acolo. Sparanghelul este o sursă bună de vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina C, folați și potasiu.

Rețeta de sparanghel la cuptor se face foarte simplu. Nu ai nevoie de multe ingrediente și, în funcție de cuptor, poate să dureze foarte puțin.

Sparanghel la cuptor

Course Garnitura
Cuisine Mediteranean

Servings 2

Equipment

  • 1 tavă
  • 1 foaie de copt

Ingredients

  

  • 500 gr sparanghel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • fulgi de chilli

Instructions

 

  • Spală sparanghelul și rupe-i cozile.
  • Pune-l în tavă, adaugă cele două linguri de ulei de măsline, sare, piper și fulgii de chilli.
  • Amestecă sparanghelul astfel încât condimentele să acopere toate bucățile.
  • Introdu tava în cuptor la 210 grade timp de 45 de minute.

Keyword sparanghel

Valori nutriționale sparanghel la cuptor (per porție): 173.6 kcal, 5.5 gr proteine, 9.75 gr carbohidrați, 15.25 gr grăsimi

Voi cum mâncați sparanghel?

Dacă vrei să ai parte de mai multe rețete care să te ajute să slăbești, poți alege unul dintre planurile alimentare personalizate de pe site:

Related Posts

Leave a comment

Recipe Rating