Spirulina – informații nutriționale și beneficii

spirulina informatii nutritionale si beneficii

Ar trebui să folosim spirulină mai des, fie că este pudră, fie că o iei ca supliment sub formă de capsulă. Spirulina este o algă verde-albastră, care este considerată și superaliment, deoarece conține toți nutrienții de care ai nevoie și o cantitate foarte mare de proteină.

Se spune că aztecii o foloseau ca stimulator de anduranță și pentru a trata diferite afecțiuni. Dacă consumi spirulină, te vei asigura că ai un aport mai mare de proteină și vitamine.

CONFORM USDA (UNITED STATED DEPARTMENT OF AGRICULTURE), 100 DE GRAME DE spirulină CONȚIN:

  • 290 kcal
  • 57.5 gr proteină
  • 7.72 gr grăsimi
  • 23.9 gr carbohidrați
  • 120 mg calciu
  • 28.5 mg fier
  • 195 mg magneziu
  • 118 mg fosfor
  • 1360 mg potasiu
  • 1050 mg sodiu
  • 570 IU Vitamina A
  • 25.5 µg Vitamina K

În plus, spirulina conține antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi și a deteriorării celulelor. Având în vedere că are un conținut mare de beta-caroten, pe care corpul îl convertește în vitamina A, spirulina aduce un aport sănătății ochilor. În plus există mai multe studii cum că spirulina ajută la scăderea în greutate, gestionarea nivelului de glucoză, scăderea colesterolului, reducerea presiunii arteriale, ameliorarea rinitei alergice.

Trebuie să știi că spirulina pudră are un miros și un gust destul de ciudate. Încât trebuie să o incluzi în ceva. O poți pune în terciul de ovăz, în iaurt sau în smoothie-uri.

Related Posts

Leave a comment