Supă-cremă de linte

supa-crema-de-linte

Una dintre supele noastre preferate este supa-cremă de linte. Se face foarte ușor, nu îți trebuie nici mult timp și ai asigurate mesele pentru următoarele zile. În plus, având în vedere ingredientele pe care le folosești pentru a face supă-cremă de linte, conține și mulți nutrienți.

Lintea este unul dintre cele mai folosite ingrediente în țările Turcia, Siria, Iordania, Maroc și Tunisia, fiind regăsită în multe dintre preparatele orientale. Însă ce nu știam, este că lintea este bogată în vitamina B, Magneziu, Zinc și Potasiu. În plus, 25% din conținutul ei este proteină.

Supa-cremă de linte este perfectă pentru a fi servită în bolurile din nucă de cocos de pe site. Asigură-te doar că supa nu este fierbinte.

supă-cremă de linte

Dacă și tu vrei asemenea preparate în dieta ta, alege unul dintre planurile alimentare personalizate de mai jos și hai să îți atingi obiectivele:

Supă-cremă de linte

Course Cina, Main Course, Pranz, Soup, Supa
Cuisine Mediteranean, Mediterranean

Servings 5
Calories 400 kcal

Ingredients

  

  • 500 gr linte roșie uscată
  • 1 buc păstârnac
  • 2 buc morcovi
  • 1/2 buc ardei gras roșu
  • 1 buc ceapă albă mare
  • 1 buc cartof
  • 3 căței de usturoi
  • turmeric
  • chimion
  • suc de roșii
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei de măsline

Instructions

 

  • Pune lintea în apă la înmuiat cu câteva ore înainte și schimbă-i apa de 2-3 ori.
  • Taie cubulețe ceapa, morcovii, ardeiul și păstârnacul. Zdrobește usturoiul.
  • Trage în tigaie în ulei de măsline legumele și călește-le.
  • Când legumele s-au călit, adaugă cartofii, lintea și acoperă totul cu apă.
  • Lasă totul la fiert până când legumele și lintea sunt moi, astfel încât să le poți pisa cu blenderul.
  • Aproape de final, condimentează supa cu turmeric, chimion, sare, piper. La final adaugă sucul de roșii.
  • După ce s-au fiert legumele și lintea, pisează-le cu blenderul astfel încât să devină o cremă.
  • Servește supa-cremă de linte cu zeamp de lămâie, pătrunjel toact și fulgi de chilli.

Keyword linte, supa

Valori nutriționale (per porție): 400 kcal, 28 gr proteine, 5.14 gr lipide, 63.4 gr carbohidrați, 15.4 gr fibre

Related Posts

Leave a comment

Recipe Rating