Terci de ovăz proteic cu banane

terci de ovaz

Unul dintre preparatele mele preferate pentru micul-dejun este terciul de ovăz. Pentru că îmi pot pune imaginația la contribuție pentru a scoate cele mai interesante combinații. Astăzi vreau să vă arăt o rețetă de terci de ovăz proteic cu banane.

Ovăzul este o sursă importantă de fibre de care avem nevoie pentru a ajuta digestia. Ovăzul poate să îți asigure o mare parte dintre carbohidrații de care ai nevoie într-o singură zi. Îl găsești în magazine în mai multe forme, respectiv ca ovăz instant, fulgi de grâu fini sau fulgi de grâu normali. În plus îi poți găsi în diferite combinații de musli. Eu folosesc tot timpul ovăzul fin de la Lidl, pentru că mi se pare cel mai bun calitate-preț.

Bananele, deși sunt pline de carbohidrați, sunt o sursă importantă de fibre care ajută la digestie.

Proteina pudră este un supliment nutrițional care ajută la menținerea mușchilor, repararea țesuturilor și la funcționarea enzimelor și a hormonilor. O poți găsi în multe variante. Noi o folosim de cele mai multe ori pe cea de la MyProtein pentru că au multe variante de gusturi. Însă de data aceasta am folosit-o pe cea de la Women’s Best cu aromă de ciocolată. Proteina o poți găsi realizată din lapte de vacă, din caseină, din soia, din mazăre sau din cânepă.

Dacă vrei și tu să ai un preparat la micul-dejun care să arate ca în pozele de pe Instagram și de pe Pinterest, alege unul dintre bolurile din nucă de cocos de pe site. Folosește codul de reducere LIFESTYLER10 pentru a avea 10% reducere la toate produsele și serviciile de pe site, inclusiv la cele deja reduse.

Terciul de ovăz este un preparat care poate să îți ofere multe beneficii dacă îl combini cu diferite alimente. Noi vă vom lăsa mai jos una dintre rețetele încercate de noi.

Terci de ovăz proteic cu banane

Prep Time 10 minutes

Course Mic dejun

Servings 1

Ingredients

  

  • 30 grame fulgi de ovăz
  • 150 ml lapte vegetal eu am folosit lapte de migdale de la Lidl
  • 2 lingurițe proteină pudră 15 grame – dacă nu dorești să fie proteic, poți înlocui cu pudră de cacao, de preferat fără zahăr
  • 1 banana medie 90 grame
  • 10 grame nucă
  • zmeura pentru decor

Instructions

 

La microunde

  • Pui fugii de ovăz împreună cu laptele într-o bol mic la microunde pentru maximum un minut (sau până când fulgii de ovăz s-au umflat de lapte).
  • Pisezi banana pe o farfurie.
  • Adaugi banana, nuca și proteina peste terci.
  • Ornezi cu fructele tale preferate. Eu aveam în congelator zmeură congelată.

Pe aragaz

  • Pui la fiert în oală laptele pentru 1-2 minute.
  • Adaugi fulgii de ovăz și amesteci până încep să se închege.
  • Adaugi proteina, banana pisată și nuca.
  • Poți adăuga aici și fructe congelate, astfel încât să se dezghețe și să se combine cu terciul. După ce s-a închegat, scoți terciul într-un bol.
  • Îl lași la răcit vreo 5 minute înainte de a-l mânca.

Keyword mic dejun, ovaz, terci de ovaz

Valori nutriționale pentru toată porția: 356 kcal, 19 gr proteine, 11 grame lipide, 46 grame carbohidrați, 6 grame fibre

Poți încerca și rețeta de terci de ovăz cu spirulină, pentru un boost de energie și de nutrienți.

Related Posts

Comments (5)

[…] folosi perele atât în preparate dulci, cum ar fi în terciul de ovăz, cât și într-o salată. Un exemplu de salată ar fi o combinație de baby spanac, pară, nuca, […]

[…] terciul de ovăz este în continuare pe primul loc la micul dejun. Îl facem ori după rețeta de terci de ovăz proteic cu banane ori încercăm alte combinații. De exemplu, terci de ovăz cu unt de arahide și sirop fără […]

[…] poți folosi în terciul de ovăz (la noi acest lucru se întâmplă zilnic), poți face pancakes (clătite americane) peste care să […]

Leave a comment

Recipe Rating