Tiktok trend: Cafea, lămâie și apă fierbinte pentru slăbire – ajută sau nu?

slăbire-lifestyler

A apărut de ceva timp un nou trend pe Tiktok prin care, dacă vrei să slăbești, poți să bei o băutură făcut din cafea, lămâie și apă fierbinte. Cum sunt foarte multe postări de acest gen pe această rețea socială, haideți să vedem dacă ajută cu ceva această „poțiune magică” pentru a slăbi sau nu.

Cafeaua conține cafeină, ceea ce ajută la arderea mai multor calorii și accelerarea metabolismului. În plus, reduce senzația de foame și conține antioxidanți, care ajută la scaderea inflamației.

Lămâia este o sursă foarte bună de vitamina C și flavonoide, care sunt niște antioxidanți puternici și care ajută la reducerea inflamației și accelerarea imunității. Iar apa reprezintă cea mai bună sursă de hidratare. Atunci când ești hidratat, metabolismul tău este eficient și poți avea scăderi în greutate. În plus, se vede și la nivelul pielii câtă apă bei. Dacă vrei să afli de ce e bine să bei apă cu lămâie dimineața, am scris un articol aici.

Dacă bei câte un pahar de apă înainte de masă, o să vezi că reușești să mănânci și mai puțin, deoarece corpul tău se va simți plin mult mai repede. Așa că de ce să nu profiți de acest lucru pentru a mânca mai puțin.

Combinația dintre cafea, lămâie și apă fierbinte pentur slăbire – te ajută sau nu?

Este foarte puțin probabil ca această combinație să te ajute la slăbire. Pentru ca tu să slăbești trebuie să fii în deficit caloric. Degeaba bei tu combinația asta, dacă pe timpul zilei nu ai grijă la alimentația pe care o ai. Ca să fii în deficit caloric, trebuie să arzi mai multe calorii decât cele pe care le consumi. Așa că degeaba bei tu această combinație, dacă mănânci mai multe calorii decât ce arzi pe timpul zilei.

Dacă vrei să ai un plan alimentar bine construit pentru stilul tău de viață, astfel încât să nu îți faci griji zilnic de câte calorii trebuie să mânănci, alege unul dintre planurile alimentare Lifestyler:

Foto: Pexels.ro

Related Posts

Leave a comment