Zmeura – informații nutriționale și beneficii

zmeura

În toate planurile alimentare pe care le facem punem și fructe de pădure. Fie ele congelate sau proaspete, sunt o sursă importantă de vitamine și de antioxidanți. De data aceasta vrem să vă oferim informațiile nutriționale și beneficiile pe care le are zmeura.

Conform Wisconsin Department of Public Instruction, se spune că zmeura este originară din Turcia și a fost adusă în Europa de către romani. Cel mai cunoscut tip de zmeură este cel roz, însă acest fruct poate avea și alte culori, respectiv negru, mov și auriu. Zmeura este considerată un super-aliment, având în vedere că este bogată în fibre și în antioxidanți.

Conform USDA (United Stated Department of Agriculture), zmeura conține, pe 100 de grame:

  • 52 kcal
  • 1.2 gr proteină
  • 0.65 gr grăsimi
  • 11.9 gr carbohidrați
  • 6.5 gr fibre
  • 151 mg potasiu
  • 26.2 mg vitamina C
  • 33 IU vitamina A

Dacă ai nevoie de un plan alimentar în care să te bucuri de proprietățile zmeurei, poți alege unul dintre planurile alimentare Lifestyler.

Zmeura este un fruct bogat în nutrienți. Aceasta conține potasiu, care ajută la funcționarea inimii și la scăderea presiunii sângelui. De asemenea, per 100 de grame, zmeura conține 6,5 grame de fibre, un aspect care ajută digestia, scade zahărul din sânge, colesterolul și presiunea sângelui. În plus, te vor ajuta să te simți sătul o perioadă mai lungă de timp.

O altă caracteristică pe care o are zmeura este că este bogată în antioxidanți, care îți vor proteja celulele din a fi distruse de radicalii liberi. Zmeura este unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanți.

În plus, zmeura oferă și o cantitate de vitamina C, care, pe lângă faptul că ajută sistemul imunitar, ajută și la producția de colagen, o proteină care are rol în menținerea sănătății pielii.

Un plus foarte mare este faptul că zmeura nu are foarte multe calorii, astfel încât este perfectă pentru a fi integrată în viața de zi cu zi, în planul alimentar pe care îl ai.

În ce rețete poți folosi zmeura?

O poți folosi în terciul de ovăz (la noi acest lucru se întâmplă zilnic), poți face pancakes (clătite americane) peste care să pui zmeură, o poți pune în iaurt alături de semințe, în brioșe, gofre sau alte preparate dulci.

Related Posts

Comments (3)

[…] precum căpșunele, coacăzele, murele, zmeura și alte fructe de pădure sunt pline de nutrienți și sunt o sursă bună de fibre. În plus au […]

Dorinta doar sa spun ca articolul tau este la fel de uimitor. Claritatea pentru prezentarea ta este pur si simplu draguta si pot presupune ca esti bine informat in acest subiect. Bine, impreuna cu permisiunea dvs., permiteti-mi sa va inteleg feedul pentru a fi la curent cu postarea iminenta. Multumesc un milion si va rugam sa continuati munca imbucuratoare.

Vă mulțumesc mult pentru aceste cuvinte minunate ❤️

Leave a comment